Ziemassvētku rulete

Sastāvdaļas:
  • Tostermaize 500 gr.
  • Krēmsiers 500 gr.
  • Šķiņķis 250 gr.
  • Burkāni 1 gb.
  • Ķiploki 1 daiviņa
  • Kausēts siers 200 gr.
  • Majonēze 200 gr.
  • Olīves 100 gr.
  • Sāls pēc garšas
Pagatavošana:

Maizes šķēlēm nogriež garozas. Uz dēlīša izklāj pārtikas plēvi, uz tās izliek maizes šķēles. Nedaudz izrullē tās, lai veidotos taisnstūra forma.
Pārsmērē krēmsieru sieru. Nedaudz pārkaisa sāli. Izliek olīvu šķēlītes un šķiņķa šķēlītes. Burkānu sarīvē, ķiploku sasmalcina, sajauc ar kausēto sieru. Iegūto masu vienmērīgi klāj uz šķiņķa šķēlēm.
Paceļot pārtikas plēves malu, sarullējiet maizes formu. Uz stundu ievieto ledusskapī.
Tad vienu ceturto daļu ieslīpi nogriež. Nogriezto daļu ar slīpā griezuma vietu pieliek pie galvenās daļas.
Pārsmērē ar majonēzi, ar dakšiņu iezīmē rievas kā imitētu koka mizu. Rotā ar zaļumiem.

Padoms:

Nogrieztās maizes garoziņas sagriež gabaliņos, liek uz cepešpannas, kas izklāta ar cepampapīru. Pārslaka ar olīveļļu, pārkaisa ar sāli un garšvielām. Grauzdē cepeškrāsnī 120 grādos. Var izmantot salātu un biezzupu gatavošanai.