Vistu stilbiņi sojas mērcē, cepti cepeškrāsnī

SASTĀVDAĻAS:

  • vistu stilbiņi – 10 – 12 gab.
  • sojas mērce – 5 – 6 ēdamkarotes
  • medus (šķidrs) – 1 – 2 ēdamkarote
  • paprikas pulveris – 2 tējkarotes
  • ķiploki – 2 – 3 daiviņas
  • silts ūdens – dažas ēdamkarotes
  • sāls –0,5 tējkarote

Cūkas muguras karbonāde cepeškrāsnī

PAGATAVOŠANA:
Marinādei sajaukt sojas mērci ar medu, paprikas pulveri, sasmalcinātiem ķiplokiem, mazliet silta ūdens.
Ja nav svaigu ķiploku, var pielikt ķiploku pulveri. Papriku var nepievienot, tas ir gaumes jautājums.
Marinādei pielikt arī mazliet sāls (0,5 tējkaroti, ne vairāk). Taču nepārspīlēt, jo sojas mērce jau ir pietiekami sāļa.
Vistu stilbiņus pārliet ar marinādi, samaisīt, ļaut ievilkties vismaz desmit minūtes.
Gaļu likt uz cepamās plāts, pārliet ar atlikušo marinādi, pieliet vēl mazliet ūdens, lai gaļa būtu sulīgāka.
Stilbiņus cept cepeškrāsnī, kas uzkarsēta līdz 180 grādiem, 30 minūtes. Tad vēl 15 – 20 minūtes 200 grādos, lai izveidotos zeltaina garoziņa.
Pasniegt ar kuskusu.
LAI LABI GARŠO!