Vistas un aknu salāti

Vistas un aknu salāti
Sastāvdaļas:
  • 500 grami aknu
  • 500 grami vistas sirdis
  • 150 grami sīpolu
  • 2 ēdamkarotes majonēzes
  • 1 ķiploka daiviņa
  • zaļumi
Marinādei:
  • 2 tējkarotes sāls
  • 1 ēdamkarote cukura
  • 2 ēdamkarotes etiķa 9%
  • 150 mililitri ūdens
Pagatavošana:

Nomazgājam vistas sirdis un aknas, un pēc tam vāram tās, atsevišķos katlos. Aknas vāriet 7 minūtes, bet sirdi – 1 stundu.
Izņemam gatavos produktus no ūdens un atdzesējam. Sagrieziet sīpolu plānos gredzenos. Ieliekam bļodā, pievienojiet sāli, cukuru, etiķi un ūdeni. Visu sajauciet un atstājiet to uz 30 minūtēm.
Sagriežam sirdis , aknas un ievietojiet bļodā.
Nosusiniet marinādi no sulas, pievienojiet to gaļas izstrādājumiem. Pievienojam majonēzi, sasmalcinātu ķiploka daiviņu un zaļumus. Pievieno piparus pēc garšas, un tad samaisa un pasniedz.