Vistas sirsniņu salāti

Sastāvdaļas:
  • 600 g vistas sirsniņu
  • 2 lauru lapas
  • 3 melno piparu graudiņi
  • sāls pēc garšas
  • 150 g burkānu
  • 100 g konservētu zirņu
  • 1 ēdamkarote saulespuķu eļļas
  • 1 tējkarote zaļo lociņu
  • krējums pēc garšas
  • 150 g sīpolu
Pagatavošana:

Kārtīgi nomazgājiet vistu sirsniņas, nogrieziet liekos taukus. Lieciet gaļu verdošā ūdenī, pievienojiet klāt sāli un lauru lapas. Sirsniņas vāriet 25 minūtes.
Notīriet burkānus un sīpolus. Sīpolus sasmalciniet, bet burkānus rupji sarīvējiet.
Sīpolus apcepiet saulespuķu eļļā vismaz trīs minūtes. Tad sīpoliem klāt lieciet burkānus un vēl piecas minūtes cepiet. Visu kārtīgi samaisiet un noņemiet pannu no uguns.
Sagrieziet vistu sirsniņas četrās daļās.
Ņemiet salātu bļodu, lieciet tajā vistas sirsniņas, burkānus ar sīpoliem, konservētus zirnīšus, pieberiet klāt sāli, pielieciet krējumu un rūpīgi samaisiet.