Vistas šašliks bekonā, cepts cepeškrāsnī uz iesmiņiem

SASTĀVDAĻAS:

  • vistas fileja – 2 gab.
  • auksti kūpināts bekons – 200 g
  • siers mocarella – 100 g
  • tomāts – 1 gab.
  • sāls
  • pipari
  • sojas mērce – 30 ml
  • medus – 30 ml

LASI ARĪ ŠO: Sulīgā vistas krūtiņa sviestmaizēm un salātiem

PAGATAVOŠANA:
Vistas fileju sagriezt gareniski plānās strēmelēs.
Ar gaļas āmuriņu viegli izklapēt.
No vienas filejas vajadzētu iznākt 4 – 5 strēmelēm.
Vistas filejas strēmeles no abām pusēm apbērt ar sāli un pipariem.
Katru strēmeli likt uz bekona šķēles.
Uz vistas gaļas vienā malā likt tomāta šķēlīti bez mizas un gabaliņu mocarellas siera.
Visu satīt ruletītē.
Uz diviem iesmiņiem, kuri iepriekš izmērcēti ūdenī, uzspraust divas ruletītes.
Apsmērēt ar daļu sojas mērces un medus maisījuma.
Lai to pagatavotu, medum jāļauj pilnībā izšķīst sojas mērcē.
Iesmiņus ar ruletītēm izkārtot uz cepamās pannas, kurā izklāts cepamais papīrs.
Cept cepeškrāsnī 180 grādu temperatūrā 20 – 25 minūtes.
Apmēram pēc 13 minūtēm no cepšanās sākuma, iesmiņus apgriezt uz otru pusi un apsmērēt ar atlikušo sojas mērces un medus maisījumu.
LAI LABI GARŠO!