Vistas paprikašs

SASTĀVDAĻAS:

  • 8 vistas stilbiņi (var arī šķiņķīšus vai sadalītu cāli)
  • 2 vidēja izmēra sīpoli
  • 2 – 3 vidēji burkāni
  • 3-4 seleriju kāti
  • 1- 2 paprikas pākstis
  • 3-4 tomāti vai ~ 400g tomāti savā sulā
  • ~300ml vistas buljons
  • Zaļumi – lociņi vai pētersīļu lapas
  • 1 liela un ar kaudzi ē/k paprikas pulvera (es izmantoju kūpinātās paprikas pulveri)
  • 1 ē/k milti (ja ir vēlme)
  • 1 ē/k skābais krējums (ja ir vēlme)
  • Sāls
  • Malti melnie pipari
  • Čilli pipari (ja ir vēlme)
  • Eļļa cepšanai

PAGATAVOŠANA:
Vistas gaļu apsāla, appiparo un apcep uz pannas;
Vistu atliek cepamā traukā (kuru var likt cepeškrāsnī)
Uz tās pašas pannas apcep rupji sagrieztus sīpolus, pēc brīža – pievieno burkānus, tad seleriju kātus, tad paprikas salmiņus;
Pēc apcepšanas tiem pievieno paprikas pulveri, čilli un miltus;
Pievieno tomātus;
Apmaisa un pievieno vistas buljonu, pasutina un pievieno krējumu;
Nedaudz pasutina un pārlej vistas gabaliņiem;
Liek cepeškrāsnī, kas sakarsēta uz 180C uz 45 min- 1h līdz gaļa gatava;

 

Recepte: Mēs gatavojam/ Elina Abika