Vistas kotletes ar sīpoliem mājas gaumē

SASTĀVDAĻAS:

  • vistas fileja – 1 kg
  • sīpoli – 2 gab.
  • kartupeļi – 2 – 3 gab.
  • ķiploki – 2 daiviņas
  • ola – 1 gab.
  • sviests – 70 g
  • augu eļļa – 3 – 4 ēdamkarotes
  • piparu maisījums
  • kumīns
  • koriandrs
  • muskatrieksts
  • sāls
  • rīvmaize

Tefteļi tomātu mērcē, cepti cepeškrāsnī

PAGATAVOŠANA:
Vistas fileju sagriezt mazākos gabalos, tad samalt gaļas mašīnā. Turpat samalt arī sīpolus un ķiplokus.
Uz smalkās rīves sarīvēt divus nomizotus kartupeļus. Tos pievienot gaļai.
Olu sasist trauciņā. Tai pievienot piparus, kumīnu, koriandru, maltu muskatriekstu, sāli. Visu kārtīgi saputot.
Pievienot gaļas masai. Visu kārtīgi samīcīt un izsist gaisu no maltās gaļas maisījuma.
Ņemt gaļu, cik nepieciešams vienai kotletei. Tai pa vidu likt gabaliņu sasaldēta sviesta un veidot kotleti.
Kotleti apviļāt rīvmaizē. Tā sastrādāt visu gaļas masu.
Pannā uzkarsēt eļļu, likt tajā kotletes, cept apmēram 4 – 5 minūtes no katras puses uz vidējas uguns.
Vēlreiz apgriezt kotletes un cept uz mazas uguns apmēram 10 – 15 minūtes zem vāka, līdz tās pilnībā gatavas.
LAI LABI GARŠO!