Vistas filejas salāti ar vīnogām

Šo salātu akcents ir ne tikai ārējais dizains: visas kārtas lieliski apvieno garšu, bet arī galvenā sastāvdaļa – vistas gaļa – tiek cepta aromātiskā garšvielā!

Sastāvdaļas:
  • Vistas fileja 1 gab.
  • Cietais siers 150g
  • Karijs pustējkarote
  • Gaišās vīnogas 100g
  • Pētersīļi pēc garšas
  • Olas 2 gab.
  • Valrieksti 100g
  • Majonēzem pēc garšas
  • Sāls pēc garšas
Pagatavošana:

Ar majonēzi sasmērējiet trauku uz kura pasniegsiet salātus.

Vistas fileju sagriež mazos gabaliņos un cep pannā līdz tie kļūst zeltaini brūni, pievieno sāli un kariju, un cep vēl 5 minūtes.

Atsevišķi sarīvējiet vārītas olas un cieto sieru, smalki sasmalciniet riekstus, vīnogas pārgrieziet uz pusēm un izņemiet no tām sēklas.

Apkaisiet katru salātu kārtu ar riekstiem un sasmērējiet ar majonēzi. Tad lieciet sastāvdaļas traukā šādā secībā: puse vistas, puse olas, atlikusī vistas gaļa, tad atkal olas un beigās – siers.

Nosmērējiet ar majonēzi augšējo kārtu, tad iemērciet katru vīnogu (kas pārgriesta uz pusi) mērcē un lieciet uz salātiem.

Lai labi garšo!