Vistas fileja krējuma mērcē

No vistas filejas var pagatavot ļoti daudz garšīgu karsto un auksto ēdienu. Vistas gaļa labi garšo ar jebkādiem garnīriem, mērcem un dārzeņiem.
Īpaši garda sanāk vista sautēta krējumā. Gaļa kļūst pasakaini maiga, ar krēmīgu piegaršu un pikantu aromātu. Vieglāk pagatavot šo ēdienu multikatlā.
Šo recepti vajadzētu piefiksēt vien tāpēc, ka dažreiz mums pavisam neatliek laika gatavot kaut ko garšīgu un veselīgu. Šajā gadījumā jus varat vienkārši sagriezt visus produktus, iemest multikatlā un darīt savas lietas.

Sastāvdaļas:
  • 3 gab. vistas filejas,
  • 250 g krējuma,
  • 100 ml saulespuķu eļļas,
  • 1 šķipsniņa melno piparu (maltie),
  • 1 šķipsniņa bazilika,
  • 1 šķipsniņa korianda,
  • dilles,
  • 1 gab. lauru lapa,
  • sāls pēc garšas.
Pagatavošana:

Sagrieziet vistas fileju un iesmērējiet gaļas gabaliņus ar garšvielam, uzbēriet sāli.
Ieslēdziet multikatlu uz cepšanas režīmu un uzlieciet laiku 40 minūtes.
Ielejiet eļlu un cepiet vistu aizvērtā multikatlā. Atcerieties pagriezt vistas gabaliņus, kad tie ir pusgatavi.
Sagrieziet sīpolu un pievienojiet klāt filejai, cepiet vēl 10 minūtes.
Pievienojiet krējumu, lauru lapu, tad samaisiet visu un gatavojiet vēl pusstundu sautēšanas režīmā. Karstai vistas gaļai uzberiet dilles.
Labākais garnīrs šim ēdienam būs vārīti rīsi.