Vista mundierī

Sastāvdaļas:
  • Vistas fileja 500g
  • Sāls 0.75 tējkarotes
  • Ķiploku pulveris 0.6 tējkarotes
  • Baltie pipari 2 šķipsniņas
  • Ūdens 16 ēdamkarotes
  • Cepamais pulveris 12 g
  • Tomātu pasta 5 ēdamkarotes
  • Medus 2 ēdamkarotes
  • Ola 1 gb
  • Kukurūzas ciete 0.5 glāze
  • Kviešu milti 0.3 glāze
  • Saulespuķu eļļa 5 ēdamkarotes
Pagatavošana:

1. Vispirms sagatavojiet medus mērci. Sajauciet kopā tomātu pastu, cukuru, medu un 3 ēdamkarotes ūdens.
2. Sagrieziet vistu nelielos gabaliņos. Pievienojiet 0,5 ēdamkarotes sāls, baltos piparus, 0,5 ēdamkarotes ķiploku pulveri un 3 ēdamkarotes ūdens. Kārtīgi samaisiet un ļaujiet ievilkties 15 minūtes.
3. Tagad ķersimies pie “mundiermasas” gatavošanas. Olai pieberiet 0,25 tējkarotes sāli, 1 šķipsniņu ķiploku pulveri, 10 ēdamkarotes aukstā ūdens un cepamo pulveri. Pēc tam pielieciet kukurūzas cieti, kviešu miltus un 2 ēdamkarotes saulespuķu eļļu.
4. Lieciet vistas gabaliņus “mundiermasā” un samaisiet.
5. Uzkarsējiet pannu ar lielu daudzumu saulespuķu eļļas. Vista būs jācep divas reizes. Gatavojiet pa porcijām, apcepiet katru gabaliņu apmēram 1,5 minūtes.
6. Pēc tam lieciet vēlreiz cepties visus vistas gabaliņus uzkarsētajā eļļā vēl uz 5 minūtēm, lai tie iegūtu zeltainu nokrāsu.
7. Uzkarsējiet sagatavoto mērci uz pannas. Svarīgi, lai cukurs pilnībā izkustu.
8. Pievienojiet vistu mērcei un samaisiet. Uzberiet pa virsu sezama sēklas.