Uzkoda ”Salatēvs”

Sastāvdaļas:
  • Tomāti 4 gb
  • Cietais siers 200 gr
  • Ķiploki 3 daiviņas
  • Majonēze 3,5 ēd.kar.
  • Graudu pipari 8 gb.
  • Sāls pēc garšas
Pagatavošana:

Nomazgā un noslauka tomātus . Tomātam nogriež “jumtiņu’’( kātiņa stiprinājuma galā), tik lielu , lai ar tējkaroti varētu izņemt tomāta sēklotni.
Tomāta sieniņām jābūt veselām. Cieto sieru sarīvē uz vidējas rīves. Ķiplokus notīra, sasmalcina. Sieru un ķiplokus sajauc ar majonēzi.
Izgrebtos tomātus piepilda ar siera masu tā, lai veidotos uzkalniņš. Bārdas vietā tomātā veido trijstūrveida iegriezumu, ko aizsmērē ar majonēzi.
Siera masas uzkalniņam uzliek iepriekš nogriezto jumtiņu. Kātiņa vietu var izgriezt un tā vietā veidot siera masas bumbuli.
No piparu graudiem veido acis, no tomāta gabaliņa- degunu.
Siera masai var pievienot ne tikai ķiplokus, bet arī nedaudz zaļumus. Piparu acu vietā var izmantot granātābolu sēklas. Pirms pasniegšanas ievieto ledusskapī, bet tas nav obligāti.
Labu apetīti!