Turku maize

Turku maize ir plāna, ar nelielu, bet ļoti elastīgu mīkstumu. Tā nākusi no Turcijas, tādēļ arī tāds nosaukums.

Sastāvdaļas:

400 g kviešu milti
250 ml kefīra
sāls pēc garšas
1 tējk. sodas

Pagatavošana:

Bļodā izsijā miltus, tad pievieno kefīru, sāli un sodu. Mīklai jābūt mīkstai, tāpēc, ja jūsu mīkla ir pārāk stingra, pievienojiet vēl nedaudz kefīra. Tad ielieciet mīklu ledusskapī uz 10 minūtēm.
No mīklas izveidojiet desu un sadaliet to 5 daļās, katru izrullējiet tā, lai izveidojas pankūka. Sadurstiet to ar dakšiņu, lai cepšanās laikā turku maize nepiepūstos.
Uzkarsējam pannu un cepam uz vidējas uguns līdz maize paliek zeltaini brūna.