Trifeļu torte

Sastāvdaļas:
  • Kviešu milti 1 glāze
  • Cukurs 1 glāze
  • Piens 0,5 glāzes
  • Kakao pulveris 3 ēdamkarotes
  • Ūdens 0,5 glāzes
  • Saulespuķu eļļa 0,25 glāzes
  • Vaniļas cukurs 1 tējkarote
  • Soda 0,5 tējkarote
  • Cepamais pulveris 0,5 tējkarote
  • Tumšā šokolāde 300 g
  • Piena šokolāde 50 g
  • Kukurūzas sīrups 2 ēdamkarotes
  • Rums 2 ēdamkarotes
  • Saldais krējums 500 ml
lasi arī šo: Saldās štriceles ar kartupeļiem
Pagatavošana:

1. Olas sakuliet ar cukuru, pievienojiet masai eļļu un pienu.
2 Olu masai pievienojiet miltus, sodu ar cepamo pulveri, kakao un aplejiet olu masu ar karstu ūdeni. Mīklai jābūt diezgan šķidrai.
3. Ielejiet mīklu multivārāmā katlā un gatavojiet 50 minūtes cepšanas režīmā. Pēc iztecējušā laika, izslēdziet un atstājiet multivārāmā katlā vēl uz 20 minūtēm.
4. Izņemiet biskvītu un ļaujiet tam atdzist.
5. Iegūto biskvītu samaliet drupačās. Iegūtās drupačas ieberiet 18-20 cm liela diametra formā, pirms tam neaizmirstiet ieklāt cepamo papīru. Vienmērīgi izlīdziniet drupačas pa visu formu un piespiediet tās.
6. Tagad ir nepieciešams sagatavot trifeļu masu. Vispirms salauziet mazos gabaliņos tumšo un piena šokolādi. Izkausējiet to jums piemērotākā veidā: mikroviļņu krāsnī vai karstā ūdens peldē.
7. Izkausētajā šokolādē ielejiet rumu un kukurūzas sīrupu ( var arī bez tā ).
8. Putojiet putukrējumu ( tauku līmenis minimums 33%) līdz tas kļūst ļoti biezs, tad pakāpeniski lejiet šokolādi. Izmaisiet ar karoti.
9. Uzlejiet krēmu uz biskvīta drupačām un pasitiet ar formu pa galdu, lai trifeļu krēms vienmērīgi izplūstu. Pārklājiet formu ar alumīnija foliju vai pārtikas plēvi un ielieciet ledusskapī uz nakti. Jo ilgāk torte būs ledusskapī, jo tā būs garšīgāka.
10. Pirms pasniegšanas pārkaisiet desertu ar kakao pulveri. Trifeļu torte fantastiski saderās kopā ar vaniļas saldējumu un putukrējumu.