Tostermaižu trubiņas ar āboliem

Sastāvdaļas:
  • Tostermaize 300 gr
  • Āboli 4 gb
  • Cukurs 1 ēd.k.
  • Ola 1 gb.
  • Mandeles ½ gl.
  • Kartupeļu ciete 1 ēd.k.
  • Aprikožu džems pēc garšas
  • Pūdercukurs pēc garšas
Pagatavošana:

Nomazgā un nomizo ābolus, izgriež tiem serdes. Sagriež mazos gabaliņos, liek uz sausas pannas. Pievieno cukuru un liek uz mazas uguns.
Karsē maisot, kamēr izkūst cukurs un iztvaiko liekais šķidrums.
Maizei nogriež garozu no visām četrām malām 10 maizes šķēlēm. Izrullē tās apmēram 2mm plānas.
Kad āboli uz pannas kļuvuši mīksti, pievieno džemu un kartupeļu cieti. Uz katras izrullētās maizes šķēles malas uzliek augļu masu. Sarullē trubiņā.
Liek trubiņas cepamajā formā, kas izklāta ar cepampapīru. Pārziež ar sakultu olu un pārkaisa sasmalcinātas mandeles.
Cep līdz 180 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī līdz veidojas zeltaina garoziņa(apmēram 10 min).
Gatavas, nedaudz padzisuša trubiņas pārkaisa ar pūdercukuru un nedaudz kanēļa.
Labu apetīti!