Torte ar šokolādi un ķiršiem

Sastāvdaļas:
  • Olas 5 gab.
  • Soda 1 šķipsniņa
  • Sviests 30g
  • Saldais krējums 800g
  • Kviešu milti 100g
  • Ķiršu sula 150ml
  • Kakao pulveris 40g
  • Cukurs 170g
  • Konservēti ķirši 500g
  • Pūdercukurs 120-150g
  • Tumšā šokolāde 150g
Pagatavošana:

Pagatavojiet biskvītu. Bļodā sajauciet olas un 170 g cukura, pēc tam lieciet ūdens vannā. Nepārtraukti maisot, sasilda masu (temperatūra ir aptuveni 40 grādi), pēc tam sakuļ ar mikseri, lai tā uzbriestu.

Pievienojiet pie sakultajām olām 30 g izsijāta kakao pulvera, soda, cietes, miltus. Viegli sajauciet visu ar lāpstiņu, pārejot no apakšas uz augšu. Pievienojiet izkausēto sviestu un vēlreiz samaisiet. Ielieciet mīklu ietaukotā formā, ielieciet cepeškrāsnī uz 30 minūtēm 180 grādu temperatūrā.

Kamēr biskvīts cepās, izlobītos ķiršus salieciet caurdurī. Kūkas šķēļu piesūcināšanai nepieciešama izspiesta sula.

Saputo saldo krējumu ar pūdercukuru, atdala trešdaļu masas un atlikušajai masai pievieno 10 g kakao. Maisa līdz tā kļūst viendabīga.

Atdzesēto biskvītu izņem no veidnes un gareniski sagriež 3 kārtās.

Pirmo kārtu viegli piesūciniet ar ķiršu sulu. Pēc tam uzklājiet kakao sviesta krējuma kārtu. Ielieciet dažus ķiršus. Pārklājiet ar otru kūku un atkārtojiet procedūru. Uzlieciet pēdējo kārtu, iemērciet to, augšdaļu un sānus apsmērējiet ar balto krēmu.

Sarīvējiet šokolādi. Apkaisiet kūkas malas un vidu ar skaidiņām. Ielejiet atlikušo balto krēmu konditorejas maisiņā un izveidojiet nelielas rozetes pa augšējās kārtas perimetru. Uz katras rozetes uzlieciet pa ķirsim (kokteiļa vai konservētos). Gatavo torti ielieciet ledusskapī uz 4-6 stundām, bet vislabāk būtu uz nakti.