Tiramisu – klasiskā recepte

SASTĀVDAĻAS:
  • 500 g maskarpone siera
  • 4 olas
  • 5 ēdam.karotes pūdercukura
  • 300 ml aukstas “ekspresso” kafijas
  • 1 glāze salda vīna
  • 200 g “pirkstiņu” cepumu jeb tautā saukti “Dāmu pirkstiņi”
  • rūgtais kanēļa pulveris priekš pārkaisīšanai vai rūgtā šokolāde
PAGATAVOŠANA:
  1. Sakuļam olas baltumus. Lai olu baltums būtu stingrs, tad putošanas beigās pievieno nedaudz pūdercukuru. No tā būs atkarīgs kāds būs krēms. 
  2. Olu dzeltenumus apmaisa ar pūdercukuru līdz izveidojas balta masa. Pievieno maskarpone sieru un kārtīgi apmaisa (vislabāk to var izdarīt ar lielo dakšiņu). Tad krēmam pievieno olbaltumus un kārtīgi apmaisa. 
  3. Auksto “ekspresso” kafiju samaisa kopā ar saldo vīnu. Katru cepumu iemērcē uz 5 sekundēm šajā šķidrumā un liek formiņā. 
  4. Uz cepumiem uzliek pusi krēma un pēc tam uzliek otru kārtu cepumu, kas jau ir iepriekš iemērcēti kafijas un vīna škidrumā. 
  5. Uz tiem uzlikt atlikušo krēmu ar formiņas palīdzību (zvaigznītes). 
  6. Uzkaisīt pa virsu rūgto kanēļa pulveri vai šokolādi. 
  7. Novieto ledusskapī uz 5-6 stundām, lai krēms sabiezē. 

P.S. Maskarpones vietā var aizstāt biezo putukrējumu no lauku tirgus.