Tefteļi tomātu mērcē, cepti cepeškrāsnī

SASTĀVDAĻAS:

  • maltā gaļa – 600 g
  • sīpoli – 2 gab.
  • ola – 1 gab.
  • skābais krējums – 180 g
  • siers 100 g
  • tomāti – 2 gab. vai tomātu pasta – 2 ēdamkarotes
  • ķiploks – 2 daiviņas
  • sāls, pipari

PAGATAVOŠANA:
Sīpolus sagriezt, apcept augu eļļā, sablendēt.
Sajaukt malto gaļu ar sīpoliem, sāli, garšvielām un olu.
Veidot vidēja izmēra tefteļus.
Apcept uz pannas augu eļļā no abām pusēm.
Likt cepamajā formā.
Mērcei – tomātus sakapāt (vai izmantot tomātu pastu), pielikt skābo krējumu, sāli, garšvielas, ķiplokus.
Tefteļus pārliet ar mērci, likt cepeškrāsnī, kas uzkarsēta līdz 180 grādiem un cept 25 minūtes. Desmit minūtes pirms gatavības pārbērt ar sieru.
LAI LABI GARŠO!