Tefteļi krējuma mērcē

Sastāvdaļas:

 

  • Maltā gaļa 0, 5 kg.
  • sakaltusi baltmaize 150 g
  • sīpoli 2 gb
  • olas 2 gab
  • sāls, pipari

Mērcei:

  • krējums 200 g
  • milti 2 tējkarotes
  • sāls
  • ūdens vai buljons 100 ml
Pagatavošana:

Maizi izmērcē pienā vai ūdenī, viegli nospiež. Pienā, protams, būs garšīgāk.
Ja gaļu maļat, samaliet arī izmērcēto maizi un sīpolus – svaigus vai ceptus.
Olas sakuļ un pievieno maltajai gaļai, tad vēl pievieno sāli un piparus.
Masu kārtīgi samaisa un nedaudz pakuļ, lai tefteļi būtu gaisīgāki. Veidot bumbiņas, apviļāt tās miltos un cept līdz pilnīgai gatavībai. Tefteļus pārliek katliņā.
Mērcei sajauc krējumu, buljonu (vai ūdeni), sāli un miltus. Pārliet ši maisījumu tefteļiem un sautē aptuveni 5 minūtes.