Tefteļi ar rīsiem

Sastāvdaļas:
  • maltā gaļa 500 g
  • rīsi 0,5 glāzes
  • sāls
  • sīpoli 1 gab.
  • malti melnie pipari

Mērcītei:

  • sāls
  • krējums 200 g
  • ūdens
  • tomātu mērce 1 ēd.k.
Pagatavošana:

Sīpolus sasmalcina. Rīsus vai nu vāra līdz pusgatavībai, vai arī uz stundu iemērc. Sajaukt rīsus, malto gaļu, sīpolus, sāli, piparus.

Izveidot 4-5 cm diametra bumbiņas un likt tās uz pannas, kas ieziesta ar krējumu.

Sajauc mērces sastāvdaļas, pievieno ūdeni – glāzi vai nedaudz vairāk.

Vajag, lai mērcīte pilnīgi pārklātu tefteļus. Sautēt uz vidējas uguns aptuveni 30 minūtes.