Tefteļi ar mērci

Sastāvdaļas:
  • 0,5 kg liesa liellopa maltā gaļa
  • sīpols
  • 1 ola
  • 100 ml ūdens
  • ēdamkarotes krējuma
  • ēdamkarotes rīvmaizes
  • kaltētas dilles

Mērcītei:

  • 200 g sēņu;
  • daiviņas ķiploku;
  • 2 ēdamkarotes miltu;
  • 1,5 glāzes ūdens;
  • sāls;
  • eļļa cepšanai.
Pagatavošana:

Krējumu sajauc ar rīvmaizi uz citiem tefteļu pagatavošanas produktiem.

Masu kārtīgi samaisa. Veido nelielas bumbiņas, apcep tās uz nelielas uguns.

Cepšanas mērķis nav izcept līdz galam, bet panākt, lai izveidotos apkārt garoziņa. Pārlikt tefteļus formā un cep 15 minūtes 200 grādu temperatūrā.

Gatavo mērci. Ķiplokus saspiež, bet tā, lai daiviņas „turētu formu”. Var vienkārši saspiest ar nazi.

Cept dažas minūtes, tad izņemt no eļļas, bet eļļā apcept sēnes.

Pieliet vēl nedaudz eļļas, kas palikusi no tefteļu cepšanas, piebērt miltus un apbrūnināt tos. Tad piebērt sāli, pieliet ūdeni un pavārīt dažas minūtes, lai mērce sabiezē.