Sviestmaižu torte

Kulinārija ir ēdiena pagatavošanas māksla, kurai nav robežu, tāpēc šodien iepriecināsim jūs ar interesantu un neparastu uzkodu, kas izskatīsies patiesi grandiozi un kļūs par ikviena svētku galda centrālo notikumu.
Ja esat gatavi pacensties, tad sviestmaižu tortes recepte ir domāta tieši jums. Jā, jā tortes var būt ne tikai saldas, bet arī sāļas, pikantas un vienlaikus arī maigas, kā šis somu ēdiens. Šī košā uzkoda ietver sevī divu veidu zivis, avokado, krēmsieru un svaigus mārrutkus, tāpēc esiet gatavi izbaudīt neparastu garšas buķeti.

SASTĀVDAĻAS:
  • rupjmaize – 500 g
  • piens – 200 ml
  • avokado – 3 gab.
  • ķiploks – 1 daiviņa
  • lasis – 150 g
  • forele – 300 g
  • citronu sula – 50 ml
  • zaļie lociņi – 90 g
  • mārrutku sakne – 250 g
  • krēmsiers – 100 g
  • malti melnie pipari – pēc garšas
  • baltie pipari – pēc graša
  • puravs – 1 gab.
  • svaigs gurķis – 1 gab.
  • svaigi zaļumi – pēc garšas
PAGATAVOŠANA:

Avokado pārgriezt uz pusēm, izņemt kauliņu, ar karoti izņemt mīkstumu un sagriezt gabaliņos. Likt blenderī, kopā ar lociņiem, citrona sulu, sakapātu ķiploku, melnajiem pipariem. Visu sablendēt.
Lasi sagriezt smalkos kubiņos. Labāk ņemt auksti kūpinātu lasi. Zivi pievienot avokado masai. Samaisīt. Pirmais pildījums ir gatavs.
Sakapāt kūpinātu foreli, puravu (balto daļu) un notīrītu mārrutka sakni. Likt blenderī kopā ar krēmsieru, pievienot baltos piparus, visu sablendēt. Otrais pildījums arī ir gatavs.
Maizei nogriezt garoziņu. Ar mazās cepumu formiņas palīdzību “izspiest” ornamentus.
Garenā traukā ieklāt pārtikas plēvi, un likt rindā četras maizes šķēles (ar ornamentu). Tad sākt likt visu kārtām: kārta avokado pildījuma, maize, kārta foreles – mārrutku pildījuma, maize utt. Katru maizes kārtu izmērcēt pienā. Pa virsu likt maizes kārtu un ietīt visu torti pārtikas plēvē. Pāri palikušais pildījums noderēs tortes dekorēšanai.
Uz tortes likt nelielu presi un likt ledusskapī vismaz uz dažām stundām, bet labāk – uz nakti, tad torte labāk sasūksies.
Pārtikas plēvi noņemt un apgriezt torti ar ornamentu uz augšu.
Dekorēšanai svaigu gurķi sagriezt ļoti plānās šķēlītēs (tik garās, cik liels ir tortes augstums). Šim nolūkam labi noderēs siera nazis.
Tortes malas apsmērēt ar atlikušo pildījumu un “pielīmēt” gurķa šķēlītes.
Dekorēt ar svaigiem zaļumiem.
Droši var eksperimentēt, piemēram foreli var aizvietot ar lētāko makreli. Ar sāli jābūt uzmanīgiem, jo zivis jau pašas parasti ir diezgan sāļas. Dekorēšanai var izmantot arī cietā siera šķēlītes, liktas pamīšus ar gurķi. Izskatīsies ļoti koši.

LAI LABI GARŠO!