Sulīgā vista cepeškrāsnī

SASTĀVDAĻAS:

  • vista – 2 kg
  • citrons – 0,5 gab.
  • paprikas pulveris – 1 tējkarote
  • karija garšviela – 1 tējkarote
  • kurkuma – 1 tējkarote
  • augu eļļa – 1 ēdamkarote
  • sāls – 1 kg

 

LASI ARĪ ŠO Piparkūku mīkla
PAGATAVOŠANA:

Vistu noskalot tekošā ūdenī, rūpīgi nosusināt papīra dvielī. Tas palīdzēs izvairīties no nevajadzīgi liela šķidruma daudzuma izdalīšanās un sāls pielipšanas pie vistas ādas.
Bļodā sajaukt augu eļļu, garšvielas un sulu no puscitrona.
Ar šo maisījumu apsmērēt vistu.
Sāli iebērt un vienmērīgi izklāt formā, kurā cepsies vista.
Uz sāls likt vistu ar fileju uz leju, lai tā izceptos sulīga un kārtīgi apbrūnētu no augšas.
Lai cepšanās laikā neapdegtu spārniņi un stilbiņi, tos vēlams aptīt ar foliju.
Stilbiņus ieteicams pirms cepšanas sasiet kopā ar diegu, tad vista izskatīsies glītāk un arī šķidrums neizdalīsies pārāk intensīvi.
Vistu cept cepeškrāsnī, kas sakarsēta līdz 180 grādiem, 1,5 stundas.
Cepšanas aptuveno ilgumu var izrēķināt pēc formulas: 35 – 40 minūtes uz 1 kg gaļas.
Ja vista nav pirkta veikalā, bet audzēta lauku apstākļos, tās cepšana aizņems nedaudz ilgāku laiku.
LAI LABI GARŠO!