Šokolādes kēkss

Nu kas var būt garšīgāks par apetīti rosinošu šokolādes kēksu ar glazūru! Grūti izdomāt, ne? Tā pasakainais aromāts vilināt vilina pagaršot kādu gabaliņu, un glazūra… Ak! Pagatavojis šo desertu vienreiz, cepsiet to regulāri!
Un priecē tas, ka sastāvdaļas šim brīnumgardajam desertam mājās atradīsies vienmēr. Nu varbūt kādam jāaizskrien līdz veikalam pēc kefīra un kakao pulvera. Un varat sākt gatavot kaut tūlīt. Noteikti neatstājiet bez ievērības šo recepti!

SASTĀVDAĻAS:
  • kefīrs – 1 glāze
  • kviešu milti – 1 glāze
  • cukurs – 220 g
  • ola – 1 gab.
  • cepamais pulveris – 1,5 tējkarote
  • saulespuķu eļļa – 2 ēdamkarotes
  • kakao pulveris – 4 ēdamkarotes
  • skābais krējums – 2 ēdamkarotes
  • sviests – 1 ēdamkarote
PAGATAVOŠANA:

Izsijātus miltus samaisa ar cepamo pulveri, 2 ēdamkarotēm kakao un 180 g cukura.
Atsevišķā bļodā sajauc kefīru ar olu un saulespuķu eļļu.
Savieno abas masas, rūpīgi samaisot ar putojamo slotiņu.
Cepamo formu, kas izklāta ar cepamo papīru, iesmērē ar sviestu. Tajā liek mīklu, izlīdzina ar konditorejas lāpstiņu. Lai mīkla nepieliptu pie lāpstiņas, to samērcē aukstā ūdenī.
Kēksu cep 180 grādos 35 – 40 minūtes. Gatavību pārbauda ar koka zobu bakstāmo.
Glazūras pagatavošanai samaisa 2 ēdamkarotes kakao ar 40 g cukura, pievieno skābo krējumu un sviestu.
Masu liek ūdens peldē, karsē nepārtraukti maisot, līdz sviests pilnībā izkusis.
Glazūru pārlej atdzesētam kēksam un nekavējoties sauc visus mājiniekus uz kēksa degustāciju. Sagatavojas komplimentu uzklausīšanai.
LAI LABI GARŠO!