Sautēta tītara gaļa turku gaumē

SASTĀVDAĻAS:

  • tītara gaļa – 700 g
  • sīpoli – 2 gab.
  • saldā paprika – 2 gab.
  • tomāti – 3 gab.
  • burkāni – 2 – 3 gab.
  • selerijas sakne – 250 g
  • citrons – 1 gab.
  • ķiploks – 3 daiviņas
  • cidonijas – 2 gab.
  • plūmes – 300 g
  • buljons – 0,5 l
  • saldais krējums – 100 g
  • kanēlis – 1 tējkarote
  • cukurs – 1 tējkarote
  • milti – 1 – 2 ēdamkarotes
  • svaigi pētersīļi un dilles
  • lauru lapa
  • sāls

PAGATAVOŠANA:
Visas sastāvdaļas labāk sagatavot laicīgi. Dārzeņus sagriezt vienādos gabalos.
Tītara gaļu sagriezt nelielos gabalos, dziļā pannā viegli apcept, pielikt sīpolus, seleriju un burkānus.
Pieliet buljonu (nedaudz pataupīt), pielikt garšvielas, sautēt 15 minūtes.
Pielikt papriku un tomātus.
Pusi citrona (nogriezt cepurīti) sagriezt nelielos gabaliņos, pielikt gaļai, piebērt kanēli un cukuru. Sautēt vēl 15 minūtes.
Cidonijas attīrīt no sēklām, sagriezt šķēlītēs, pielikt gaļai.
Pēc 15 minūtēm pielikt plūmes (bez kauliņiem, pārgrieztas uz pusēm).
Miltus izšķīdināt nelielā daudzumā buljona (vai ūdens), pieliet skābo krējumu, pieliet gaļai, pielikt lauru lapu. Turpināt sautēt.
Pašās beigās, apmēram 5 minūtes pirms gatavības, pielikt sarīvētu ķiploku un sakapātus svaigos zaļumus.
Ļoti bagātīgs un sildošs ēdiens drēgnajām rudens dienām.
LAI LABI GARŠO!