Šampinjonu mēce ar saldo krējumu

Sastāvdaļas:
  • Šampinjoni – 100 g;
  • Augu eļļa – 4 ēdamkarotes;
  • Milti – 1 ēdamkarote;
  • Sviests – 50 g;
  • Saldais krējums 20% – 30 ml/g;
  • Sāls – šķipsniņa;
  • Sīpols – 1 gb;
Pagatavošana:

Nomazgājiet šampinjonus aukstā ūdenī un sagrieziet.
Sīki sagrieziet sīpolus un apcep sviestā līdz tie kļūst zeltaini brūni.
Pievienojiet sagrieztos šampinjonus sīpoliem un apcep, līdz liekais šķidrums iztvaiko.
Citā pannā cepiet miltus, nepārtraukti maisot, līdz tie kļūst gaiši brūni, pēc tam pievieno sviestu un pēc 1 minūtes pielej krējumu un samaisa. Vāriet, nepārtraukti maisot.
Pievienojiet saldajam krējumam sīpolus ar šampinjoniem gatavojiet vēl 4 minūtes, šajā posmā variet ieliet pienu, pielāgojot biezumu.
Mērci var ēst gan aukstu, gan siltu.
Labu apetīti!