Saldie egļu čiekuriņi

Gaidot gada nogales svētkus, saimniecēm daudz laika aizņem uzkodu un silto ēdienu gatavošana, un kad pienāk laiks desertam, spēki jau ir izsīkuši un enerģijas līmenis ir uz nulles atzīmes. Taču iepriecināt viesus ar kaut ko saldu gribās. Šķiet, esam atraduši lielisku izeju no situācijas!
Svētku deserts – tas ne vienmēr ir sarežģīts savā pagatavošanas un pasniegšanas procesā. Tikai četras sastāvdaļas un jums izdosies īsts ziemas gardums. Saldie egļu čiekuriņi – deserts, kurš nav jācep, ir pietiekamai oriģināls un būs lielisks papildinājums jūsu svētku galdam.

SASTĀVDAĻAS:
  • kukurūzas pārslas – 160 g
  • valrieksti – 100 g
  • pūdercukurs – 3 ēdamkarotes
  • iebiezinātais piens – 380 g
PAGATAVOŠANA:

Valriekstus sasmalcināt, sajaukt ar kukurūzas pārslām un iebiezinātu pienu.
Konusa veida glāzes no iekšpuses saslapināt ar ūdeni un ar tējkaroti likt tajās saldo masu. Nedaudz piespiest un likt ledusskapī uz trim stundām.
Ar naža palīdzību izņemt čiekuriņus no glāzēm un likt ar spico galu uz augšu. Caur sietiņu izsijāt uz čiekuriņiem pūdercukuru.
Šis vienkārši pagatavojamais deserts lieliski piestāvēs jaunā gada gaidīšanas laikam un nesteidzīgai tējas ceremonijai. Pamēģiniet saldajai masai pievienot sakapātus žāvētos augļus vai rozīnes, tas bagātinās deserta garšu.
LAI LABI GARŠO!