Saldās štriceles ar kartupeļiem

Štriceles sanāk gaisīgas, aromātiskas un maigas.

Sastāvdaļas:
  • Vārīti kartupeļi – 375g
  • Piens – 125ml
  • Milti – 650g
  • Ciete – 30g
  • Sausais raugs – viena paciņa
  • Olas – 1gb
  • Cukurs – 175g
  • Sviests – 350g
  • Sāls
  • Rozīnes – 200g
  • Citronu sukādes – 50g
  • Pūdercukurs – 250g

 

Pagatavošana:

Kartupeļus nomizo, uzvāra, atdzesē. Atdzisušus kartupeļus saspiež lai veidojas biezenis.

Pienu nedaudz uzsilda un pievieno kartupeļiem, samaisa. Turpat pievieno olu un 150 gramus sviesta istabas temperatūrā.
Samaisa kartupeļu – sviesta maisījumu. Miltus samaisa ar sauso raugu un cieti.

Miltiem pievieno kartupeļu – sviesta maisījumu, cukuru un šķipsniņu sāls. Iemaisa mīklu. Mīkla maisas ātri un gandrīz nemaz nelīp pie rokām.

Mīklai pievieno rozīnes un sukādes. Mīklu liek bļodā, pārklāj ar dvieli un liek uzrūgt. Pēc stundas mīkla ir divkāršojusies.

Mīklu sadala divās daļās un veido štriceles ( kukulīšus) . Apsedz ar dvielīti un ļauj uzrūgt vienu stundu. Liek cepeškrāsnī 190 grādos uz 35-40 minūtes. Atlikušo sviestu izkausē un kārtīgi sasmērē štriceles. Pa virsu kārtīgi kaisa pūdercukuru.