Salāti “Tulpes”

Lai svētkos pagatavotu kaut ko oriģinālu nav obligāti jāpērk dārgi produktus, vai jātērē daudz laika iepirkumiem. Pilnīgi pietiekami ar to, ka pieslēgsiet savu iztēli. Ja tomēr jums pietrūkst ideju, bet ļoti gribās iepriecināt tuviniekus, tad piedāvājām izmēģināt vieglas pavasara uzkodas “Tulpes” recepti.
Starp citu, tas ir ne tikai skaisti, bet arī veselīgi. Tomāti satur stipru antioksidantu – likopinu, kurš ir labs profilakses līdzeklis sirds asinsvadu un onkoloģijas slimībam. Ķiploki novērš un ārstē dažādas saaukstēšanas slimības un nostiprina imunitāti. Valrieksti  uzlabo atmiņu, bet olas ir lielisks olbaltumvielu avots, kuras ir ļoti nepieciešamas mūsu organismam.

Sastāvdaļas:
  • 5 gab. tomāti,
  • 125 g majonēze,
  • 50 g cietā siera,
  • 2 olas,
  • 2 – 3 ķiploku daiviņas,
  • 1 gurķis,
  • Zaļie sīpolloki,
  • Valrieksti pēc garšas.
Pagatavošana:

Plūmju tomātus krusteniski iegrieziet, tad ar tējkaroti uzmanīgi izņemiet visu mīkstumu.
Pagatavojiet pildījumu: sarīvējiet sieru un divas vārītas olas uz smalkās rīves. Pievienojiet klāt sasmalcinātu ķiploku un valriekstus.  Pievienojiet majonēzi.
Piepildiet tomātus ar pildījumu.
Izduriet nelielu caurumiņu ar nazi katrā tomātā no tās puses, kura nav iegriezta. Caurumiņā ievietojiet sīpola loku. Var arī vienkārši izlikt pildītos tomātus uz sīpolu lokiem un gurķu rīņķišiem. Ēdiens izskatīsies tikpat lieliski!

Pēc vēlmes var pildīt tomātus arī ar citu pildījumu un noformēt to tā, kā dvēsele vēlās. Galvenais, lai rezultātā ēdiens būtu līdzīgs brīnišķīgai tulpju buķetei!