Salāti- jūra

Sastāvdaļas:
  • Kalmārs vārīts – 300g
  • Krabju nūjiņas vai gaļa – 200g
  • Ananāsi konservēti – 100-150g
  • Dilles – 5g
  • Sāls
  • Pipari
  • Cietais siers – 30-50g

 

Mērcei:

  • Krējums – 3 ēd. kar.
  • Sinepes – 1 tējk.
  • Citronu sula – 1 tējk.
  • Majonēze – 1 ēd. kar.
  • Ķiploks – 1 daiviņa
  • Oregano – 0,5 tējk.
Pagatavošana:

Kalmāru notīra un liek vārošā sālsūdenī uz 40-50 sekundēm. Atdzesē un griež gredzenos. Krabju nūjiņas sagriež gabaliņos. Arī ananasu sagriež gabaliņos. Uzber sāli, piparus, dilles.
Gatavo mērci. Samaisa krējumu, sinepes, citronu sulu, majonēzi, oregano un caur spiedi izspiestu ķiploku. Samaisa un ļauj ievilkties 5-10 minūtes. Savieno mērci ar pārējām sastāvdaļām. Pirms pasniegšanas pārkaisa ar sieru. Pasniegt var uz salātu lapas.