Rulete ar spinātiem un lasi

Šī rulete ļoti labi izskatīsies uz svētku galda un tiks apēsta pirmajās minūtēs.

Sastāvdaļas:
  • Svaigais siers – 300g
  • Lasis – 200g
  • Olas – 3gb
  • Spināti – 150g
  • Milti – 50g
  • Citronu sula – 1 ēd. kar.
  • Sāls – 1/2 tējk.
Pagatavošana:

Atdala olu dzeltenumus no baltumiem. Baltumiem pievieno šķipsniņu sāls un saputo stingrās putās. Spinātus nomazgā, nosusina un liek blenderī, pievieno olu dzeltenumus. Pievieno sāli pēc garšas un sakuļ viendabīgā masā. Lēnām iesijā miltus un samaisa ar karoti līdz izzūd visi kunkuļi. Iecilā lēnām saputotos olu baltumus un samaisa. Maisa lēnām no apakšas uz augšu lai olu baltumi nesakrītas. Cepešpannā ieklāj cepampapīru, apsmērē ar eļļu un lej virsū masu. Izlīdzina pa visu pannu. Cepeškrāsni uzsilda līdz 180 grādiem un liek biskvītu cepties uz desmit minūtēm. Kamēr biskvīts dziest, tikmēr gatavo pildījumu. Svaigajam sieram pievieno citronu sulu. Kārtīgi samaisa. Lai no citrona varētu izspiest vairāk sulas, to iemērc vārošā ūdenī. No biskvīta noņem cepampapīru. Uz dēlīša klāj pārtikas plēvi un liek biskvītu. Biskvītu noklāj ar svaigo sieru, liek laša gabaliņus. Sarullē ruleti. Ruleti ietin pārtikas plēvē un liek ledusskapī uz stundu. Ruleti sagriež gabaliņos. Svarīgi lai nazis ir ass, jo tad gabaliņi sanāks skaisti un vienādi.