Plovs ar vistu

SASTĀVDAĻAS:

  • basmati rīsi – 500 g
  • vistas šķiņķi – 4 gab.
  • ķiploks – 1 gab.
  • asais sarkanais pipars – 1 gab.
  • sīpoli – 3 gab.
  • burkāns – 1 gab.
  • lauru lapas – 2 gab.
  • augu eļļa cepšanai
  • piparu maisījums
  • kurkuma
  • sāls – 2 tējkarotes
  • ūdens – apmēram 500 ml (jābūt 0,5 cm virs rīsiem)

Vistu stilbiņi sojas mērcē, cepti cepeškrāsnī

PAGATAVOŠANA:
Vistu sagriezt gabaliņos.
Burkānu un sīpolus nomizot un sagriezt nelielos kubiņos.
Rīsus rūpīgi noskalot. Ūdenim jābūt caurspīdīgam.
Pannā ar eļļu uz lielas uguns no abām pusēm apcept vistas gaļu 3 – 5 minūtes. Pievienot burkānu un sīpolus.
Cept visu vēl 3 minūtes.
Pievienot piparus, kumīnu un sāli. Visu samaisīt.
Pielikt noskalotos rīsus. Vienmērīgā kārtā izlīdzināt pa visu pannu. Nemaisīt!
Pannas vidū likt veselu ķiploka galviņu. Virsū rīsiem likt aso sarkano piparu un lauru lapas.
Pieliet ūdeni (tam jābūt 0,5 cm virs rīsiem).
Kad ūdens sāk vārīties, uzlikt pannai vāku un sautēt uz mazas uguns 15 minūtes.
Visu samaisīt.
Sautēt zem vāka, līdz rīsi gatavi (apmēram 40 minūtes).
Uguni izslēgt, pannu sasegt uz atstāt uz 30 – 40 minūtēm.
Irdenie rīsi ar vistu pannā ir gatavi!

 

LAI LABI GARŠO!