Pīrāgs ar vistas gaļu un kartupeļiem

Kraukšķīga mīkla un sulīgs pildījums. Laba saimniece vai saimnieks novērtēs!  Cepu vismaz divus…

Kārtainās mīklas pīrāgs ar gaļu un kartupeļiem ir tatāru virtuves ēdiens. Pīrāga nosaukums ir “kubite” vai “kubete”, to pasniedz kopā ar tasi karsta buljona, kurā peld aromātiski burkānu un sīpolu gabaliņi. Pagatavojiet paši kārtaino mīklu, vai nopērciet sasaldētu.  Pildījumam var izmantot vistas gaļu, kaut gan oriģinālajā ēdiena receptē ir norādīta liellopu gaļa. Sāksim kulinārijas eksperimentu pārliecībā, ka tas būs veiksmīgs.

Sastāvdaļas:
  • 400 g vistas krūtiņas
  • 500 g kārtainās mīklas
  • 3 kartupeļi
  • 2 sīpoli
  • 1 olu dzeltenums
  • 2 tējkarotes saulespuķu eļlas
  • 100 ml dārzeņu buljona

 

Pagatavošana:

Sagrieziet vistas krūtiņu ( var būt ar ādiņu ) gabaliņos, pievienojiet sāli un piparus.  Paturiet ledusskapī 30 minutes.

Izrullējiet atkausētu kārtaino mīklu plānā slānī, novietojiet uz plāts, kas ieziesta ar sviestu. 

Nomizojiet kartupeļus, sagrieziet šķēlītēs. Sīpolus sagrieziet pusgredzenos.

Uzlieciet uz mīklas pildījumu. Vispirms kartupeļus, tad vistas gabaliņus, augšējā kārtā sīpolu pusgredzenus.

Savienojiet mīklas stūrus tā, lai pilnībā nosegtu pildījumu. Vidū atstājiet caurumiņu un aiztaisiet to ar mīklas vai sīpola gabaliņu kā ar vāciņu, lai var noņemt. 

Apsmērējiet pīrāgu ar olas dzeltenumu.

Cepiet 180 grādu temperatūrā 1 stundu. Ik pēc 20 minūtēm ielejiet pīrāgā daļu buljona. 

Pīrāgu pasniedziet kā pamatēdienu vakariņās. Sātīgais pīrāgs pabaros visu ģimeni, arī nejaušam viesim sanāks…

Izmēģiniet šo recepti, atcerieties un ar draugiem padalieties!