Pīrāgs ar kāpostiem un gaļu

Sastāvdaļas:
  • Kāposts 1 gb
  • Cūkgaļas maltā gaļa 600g
  • Tomāti 300g
  • Dārzeņu buljons 200ml
  • Rīsi 50g
  • Sīpols 1 gb
  • Selerija 1 ēdamkarote
  • Ķiploks 2 daiviņas
  • Zaļumi pēc garšas
  • Timiāns pēc garšas
  • Melnais pipars (samalts) pēc garšas
  • Sāls pēc garšas
  • Cietais siers sarīvēts apbēršanai
Pagatavošana:

1. Aplaucējiet tomātus ar vārošu ūdeni, noņemiet mizu, smalki sagrieziet. Sīpolu sagrieziet kubiņos, sasmalciniet seleriju un ķiploku.
2. Sajauciet malto gaļu ar nomazgātiem rīsiem, pievienojiet garšvielas, dārzeņus, pielejiet 100 ml buljonu, pievienojiet sāli. Kārtīgi visu samaisiet. Ielieciet ledusskapī uz 20-30 minūtēm.
3. Pa to laiku sašķirojiet kāposta galvu pa lapām, pavāriet sāls ūdenī līdz tās kļūst mīkstākas. Cietās daļiņas nogrieziet.
4. Izjaucamā formā vispirms ieklājiet alumīnija foliju, pēc tam cepamo papīru, arī uz maliņām.
5. Ieklājiet formā un uz maliņām kāpostu lapas, uz tām lieciet malto gaļu. Pēc tam atkārtojiet kārtas tādā pašā secībā. Pēdējai kārtai jābūt no kāpostiem.
6. Katru maltās gaļas kārtu aplejiet ar buljonu.
7. Pīrāgu apklājiet ar alumīnija foliju un lieciet cepties līdz 190C izkarsētā cepeškrāsnī uz 50 minūtēm.
8. Izņemiet pīrāgu, apkaisiet ar cietu sarīvētu sieru un ielieciet vēl cepties uz 10 minūtēm. Pēc tam dekorējiet ar zaļumiem un pasniedziet karstā veidā.