Piparkūku mīkla

SASTĀVDAĻAS:

  • 220g cukurs,
  • 150g sviests,
  • 500g milti+ papildus mīklas rullēšanai,
  • 1 ola,
  • 100ml piena,
  • 100ml medus,
  • 2 ēd.k. skābs krējums,
  • 2 tējk. soda
  • 1 ēd.k. malta kanēļa,
  • 1/4 tējk. malta muskatrieksta,
  • 1/4 tējk.maltu krustnagliņu,
  • 1/2 jējkarote malta ingvera

PAGATAVOŠANA:
Katliņā liek cukuru, medu un pienu. Maisot karsē līdz cukurs izkusis. Kad cukurs izkusis pievieno sviestu. Maisa līdz sviests ir izkusis.
Pievieno sodu un cītīgi maisa(masa strauji celsies uz augšu). karsē līdz masa paliek tumši brūnā krāsā.
Pievieno garšvielas un atdzesē, līdz masa ir silta.
Pievieno olu un skābo krējumu.
Kad masa ir kārtīgi samaisīta, tai pa daļām pievieno miltus.
Mīklu ietin pārtikas plēvē un atstāj istabas temperatūrā uz aptuveni 3h, tad to uzglabā ledusskapī.(Mīklu ledusskapī var uzgalbāt aptuveni 1 mēnesi).
Kad vēlies pagatavot piparkūkas, tad mīklu nedaudz pamīci un izrullē uz cepamā papīra.
Ar piparkūku formiņā izveido formiņas un cep piparkūkas aptuveni 10 minūtes 190 grādos.

Lai labi garšo!