Pildītas gaļas bumbiņas ar tomātu mērci

Sastāvdaļas:

  • 500 g maltās gaļas
  • 200 g rīsu
  • 1 sīpols
  • 1 ola
  • sāls, pipari.

Mērcei:

  • 1 ēdamkarote krējuma
  • 1 ēdamkarote miltu
  • 1 ēdamkarote tomātu pastas
  • lauru lapas (pēc garšas).

Pagatavošana:

Rīsus vāra līdz tie ir pusgatavi. Sajauc tos ar sīpoliem un olu, kuru sagriež smalkos kubiciņos, tad pievieno sāli un piparus. Tad pievienojiet malto gaļu un samaisiet līdz izveidojas viendabīga masa.

No masas izveido mazas bumbiņas, pēc tam katru no tām izrullē miltos.
Apcep bumbiņas līdz tās paliek brūnganas no visām pusēm. Tad lieciet tās pannā vai katlā.

Sajauc 150 ml ūdens kopā ar krējumu, tomātu pastu un lej maisījumu pie gaļas bumbām. Pievienojiet lauru lapas un 20 minūtes vāra uz lēnas uguns.