Pesto mērce

Itāliešu pesto mērce ir viena no slavenākajam pasaulē, jo pesto mērce padara ēdiena garšu apbrīnojami svaigu. Mērce tiek gatavota uz olīveļļas, bazilika un siera bāzes. Klasiskai šīs mērces receptei jau ir vairāk nekā 200 gadu!
Pesto mērce ideāli garšo ar pastu un gaļu. To izmanto arī kā zivs marinādi un dažreiz pat pievieno klāt dažām zupām. Ja jūs vēlaties gaļas vai zivs ēdienu padarīt īpašu, tad izmantojiet pesto kā garšvielu.

Sastāvdaļas:
  • 3 -4 ķiploka daiviņas;
  • 1 ķekars bazilika;
  • 40 g ciedru riekstu;
  • 100 g olīveļļas;
  • 70 g parmezana;
  • Šķipsniņa jūras sāls.
Pagatavošana:

Pēc klasiskas receptes pesto mērci taisa akmens piestā, bet ja jums tādas nav, tad vienkārši izmantojiet blenderi.
Ielejiet blenderī olīveļļu, pievienojiet izskalotu baziliku un sarīvētu parmezanu.
Samaisiet visas sastāvdaļas biezā un viendabīgā masā. Jus varat paši regulēt mērces konsistenci, pievienojot klāt dažādas sastāvdaļas.

Saglabājiet sev šo recepti! Šī recepte jums noderēs ne vienu vien reizi, ja gribēsiet biežāk lutināt savus tuviniekus ar garšīgiem ēdieniem.