Nūdeles ar vistu un dārzeņiem terijaki mērcē

SASTĀVDAĻAS:

  • vistas fileja – 1 gab.
  • kviešu nūdeles Udon – 200 g
  • saldā paprika – 1 gab.
  • burkāns – 1 gab.
  • sīpols – 1 gab.
  • ķiploks – 1 daiviņa
  • ingvers – 1 tējkarote
  • asais čili pipars
  • lociņi – 15 g
  • augu eļļa – 3 ēdamkarotes
  • sojas mērce – 50 g
  • terijaki mērce – 120 g
  • sāls
  • malti melnie pipari – 1 tējkarote
  • grauzdētas sezama sēklas – 1 tējkarote

Vistu spārniņi ar dārzeņiem cepeškrāsnī

PAGATAVOŠANA:
Vistas fileju sagriezt nelielās strēmelītēs, piebērt sāli un piparus (pa ½ tējkarotei katru).
Katlā uzvārīt ūdeni, pielikt sāli, novārīt Udon nūdeles, kā norādīts instrukcijā uz paciņas.
Dziļajā pannā uzkarsēt augu eļļu. Likt tajā vistas gabaliņus. Cept uz vidējas uguns tik ilgi, līdz iztvaikojis viss šķidrums.
Sīpolu nomizot un sagriezt un sagriezt smalkos, garos salmiņos.
Likt pie vistas, samaisīt un cept dažas minūtes.
Burkānu nomizot, sagriezt salmiņos. Likt pannā, apcept.
Saldo papriku attīrīt no sēklām, sagriezt salmiņos.
Likt pannā, cept vienu minūti uz vidējas uguns.
Ķiploku smalki sakapāt, likt pannā.
Aso čili piparu sagriezt un likt pannā.
Visu apcept uz vidējas uguns.
Pielikt sojas mērci, terijaki mērci, ingveru un mazliet ūdens.
Visu samaisīt.
Samazināt uguni, uzlikt pannai vāku un sautēt 5 minūtes.
Gatavās Udon nūdeles noskalot aukstā ūdenī. Pievienot pannas saturam. Sautēt pāris minūtes.
Lociņus sagriezt palielos gabalos.
Izslēgt uguni, piebērt lociņus, visu samaisīt.
Gatavo ēdienu pārbērt ar sezama sēkliņām.

LAI LABI GARŠO!