Nereāli sulīgi hinkaļi mājas gaumē

SASTĀVDAĻAS:

  • maltā gaļa (cūkas, liellopa vai jēra) – 400 g
  • sīpoli – 1 – 2 gab.
  • svaigs koriandrs – puse buntītes
  • malti melnie pipari
  • sāls
  • ledus auksts ūdens
  • mīklai:
  • milti – 2 glāzes
  • ūdens – 1 glāze
  • sāls
  • saulespuķu eļļa – 2 ēdamkarotes

Vistu spārniņi ar dārzeņiem cepeškrāsnī

PAGATAVOŠANA:
Pirmo gatavot pildījumu hinkaļiem. Ņemt malto gaļu, divus lielus, smalki sakapātus sīpolus, sasmalcinātus ķiplokus, sakapātu svaigo koriandru, sāli un piparus. Pieliet mazliet ledus auksta ūdens. Visu samīcīt viendabīgā masā.
Bļodā samīcīt miltus, ūdeni, sāli un saulespuķu eļļu.
Gatavo mīklu izlikt uz galda, kas apbārstīts ar miltiem un izrullēt 1 cm plānu.
Ar glāzes palīdzību izveidot vienādus aplīšus.
Katra aplīša vidū likt pa ēdamkarotei pildījuma. Mīklas maliņas uzlocīt uz augšu tā, lai veidotos glīti sainīši.
Lielā katlā uzvārīt ūdeni. Likt tajā hinkaļus, pagaidīt, lai tie uzpeld un vārīt 5 – 7 minūtes.
Gatavos hinkaļus likt uz glīta šķīvja, pārbērt ar svaigi maltiem melnajiem pipariem. Pasniegt nekavējoties!
LAI LABI GARŠO!