Mandarīnu salāti

Sastāvdaļas:
  • 300 g siers
  • 2 mandarīni
  • 1 sīpols
  • 4 olas
  • 1 ēdamkarote etiķa
  • 150 gr majonēze
Pagatavošana:

Nomizojiet sīpolu un sagrieziet to plānos ceturtdaļas gredzenos.
Ieliek tos atsevišķā traukā un pievieno etiķi. Ielej 200 ml verdoša ūdens. Atstāj kādu laiku marinēties.
Notīrām mandarīnus un sadalām šķēlēs. Tos sagriežam mazos gabaliņos un, ja nepieciešams, izņem sēklas.
Sarīvējam sieru un novārītas olas.
Paņemiet apļveida formu un aptiniet to ar pārtikas plēvi. Liek uz pasniegšanas šķīvja.
Tagad ieberam pusi no sarīvētā siera.
Pievienojam daļu majonēzes un uzberam pa virsu sagrieztos sīpolus.
Tad uzspiežam atkārtotu kārtu ar majonēzi un uzberam pusi no sagatavotajiem mandarīniem.
Pārklājam ar pusi no sarīvētajām olām un uzklājam vēl vienu kārtu ar majonēzi.

Tagad atkārtojiet slāņus līdz beidzas sastāvdaļas. Virsējo slānim uzspiediet atkam majonēzi.
Ievietojam ledusskapī uz pusotru stundu.