Maltās gaļas sacepums ar ziedkāpostiem

SASTĀVDAĻAS:

  • ziedkāposts – 300 g
  • ūdens – 1,5 l
  • sāls – ½ tējkarote
  • ķiploks – 2 daiviņas
  • sīpols – ½ gab.
  • augu eļļa – 1 ēdamkarote
  • ola – 1 gab.
  • vistas maltā gaļa – 300 g
  • skābais krējums – 100 g
  • garšviela maltajai gaļai – pēc garšas
  • siers – 50 g
  • augu eļļa pannas iesmērēšanai

LASI ARĪ ŠO: Kartupeļi ar bekonu

PAGATAVOŠANA:
Ziedkāpostu nomazgāt, nosusināt, sadalīt rozetēs. Tās sagriezt 2 – 3 daļās.
Uzvārīt 1,5 litrus ūdens, piebērt sāli.
Ziedkāpostu likt vārošajā ūdenī un vārīt trīs minūtes.
Notecināt caurdurī.
Ķiplokus un pusi sīpola smalki sakapāt.
Apcept augu eļļā, līdz tie kļūst zeltaini.
Bļodiņā iesist olu, pielikt vistas malko gaļu, apceptos ķiplokus un sīpolus, pievienot sāli un piparus, garšvielu maltajai gaļai. Visu samaisīt viendabīgā masā.
Trauku cepšanai iesmērēt ar augu eļļu. Apakšā likt maltās gaļas masu, tad ziedkāpostus iegremdēt maltajā gaļā.
Pārliet ar skābo krējumu, apklāt ar foliju.
Likt cepeškrāsnī, kas sakarsēta līdz 180 grādiem un cept 20 – 25 minūtes.
Sarīvēt sieru, pārbērt sacepumam, likt cepeškrāsnī vēl uz 10 – 15 minūtēm.
LAI LABI GARŠO!