Maltās gaļas ligzdiņas

Sastāvdaļas:
  • Cūkgaļas maltā gaļa 250g
  • Liellopu maltā gaļa 250g
  • Baltmaize 1 gb
  • Piens 1 glāze
  • Sīpols 1gb
  • Burkāns 1 gb
  • Olas 6 gb
  • Saulespuķu eļļa 10 ml
  • Zaļumi pēc garšas
  • Sāls pēc garšas
  • Melnais pipars (malts) pēc garšas
Pagatavošana:
1. Sīpolu sagrieziet mazos gabaliņos, sarīvējiet burkānu uz smalkās rīves.
2. Iemērciet cietu baltmaizi pienā uz 10-20 minūtēm, nosusiniet.
3. Bļodā samaisiet divu veidu maltās gaļas, dārzeņus, maizi un vienu olu. Pielieciet sāli un piparus.
4. Malto gaļu sadaliet 5 daļās un izveidojiet ligzdas.
5. Cepamo formu ietaukojiet ar saulespuķu eļļu vai arī ieklājiet cepamo papīru. Lieciet izveidotās ligzdas uz pannas, ielejiet katrā vienu jēlu olu un uzberiet sāli.
6. Cepiet 180C izkarsētā cepeškrāsnī 35 minūtes.