Mājas siers ar sīpolu lokiem

Garšīgu mājas sieru var pagatavot ikviens, pat tas, kurš to dara pirmo reizi. Tādu produktu nevar salīdzināt ar veikala produkciju. Lai pagatavotu mājas sieru, izmanto pienu, kura veselīgās īpašības koncentretā veidā nokļūst siera sastāvā.
Pēc vēlmes pievienojiet sieram zaļumus un garšvielas, bet varat pagatavot klasisku variantu bez papildus sastāvdaļam.
Jus varat pievienot klāt arī nedaudz ķiploka, kas piešķirs sieram pikantu noti. Tāds produkts viennozīmīgi būs veselīgs.

Sastāvdaļas:
  • 1 l piens,
  • 3 gab. olas,
  • sīpolu loki,
  • 200 g krējums,
  • 3 ēdamk. sojas mērce,
  • 1 tējk. ķimenes.
Pagatavošana:

Samaisiet kopā krējumu un olas, pievienojiet sojas mērci.
Sagrieziet lokus.
Uzvāriet pienu, lēni pievienojiet klāt krējumu ar olam un nepārstājiet maisīt.
Vāriet sieru 6 minūtes uz vidējās liesmas. Serumam vajadzētu sākt atdalīties, tad pievinojiet klāt sasmalcinātus lokus un ķimenes (pēc vēlmes). Noņemiet katlu no plīts.
Caurdurī ieklājiet marli un tad izlejiet tur siera masu. Ļaujiet serumam notecēt, tad satiniet sieru cieši marlē, uzlieciet virsū smagumu un atstājiet ledusskapī uz diennakti.