Mājas biskvītkūka

Sastāvdaļas: 

Mīklai:

 

  • 2 vistu olas
  • nepilna glāze cukura 
  • aptuveni 50 g sviesta
  • 300 ml piena
  • 200 g miltu
  • 3 ēd. karotes kakao pulvera
  • 2 nepilnas tējkarotes cepamā pulvera vai arī ½ sodas, kas ir sajaukta ar etiķi vai citronskābi
  • vaniļas cukurs – pēc garšas

 

   Krēmam: 

 

  • 30% krējumu vai saldo krējumu – 500 g
  • 120 – 150 g cukura vai iebiezināta piena
  • konservēti augļi vai ievārījums pildījumam

 

PAGATAVOŠANA:
  1. Vispirms bļodiņā iesitam olas, pievienojam aptuveni 170-180 g cukura, pievienojam vaniļas cukuru un ar miksera palīdzību visu sakuļ. Vislabāk vispirms izkausēt sviestu, kad tas izkusis pievieno to pie olas un cukura masas. 
  2. Otrā bļodiņā ieber miltus, pievieno cepamo pulveri un kakao pulveri, to visu kārtīgi apmaisa. 
  3. Tagad “sauso” masu pievieno pie olu masas un atkārtoti visu sakuļ ar miksera palīdzību. Jāsanāk biezai biskvītmasai, bet tā vēl līdz galam nav gatava.
  4. Lai masa būtu gatava līdz galam, nedaudz uzsildam pienu un ar nelielām porcijām lejam toklāt pie masas. Masai būtu jāsanāk kā pankūku mīklai. 
  5. Tagad jāņem panna (vislabāk, lai pannas diametrs būtu 23 cm). Liekam pannu uz plīts, kad panna ir uzsilījusies, lejam iekšā masu. Masa jācep tieši tā pat, kā cep plānās pankūkas, vienīgā atšķirība, ka jācep ar apsegtu vāku. Vienai pusei jācepās vismaz 3-4 min., tad paceļ pannas vāku un apgriež otrādi un otru pusi cep aptuveni 1 minūti. 
  6. Jo lielāks pannas diametrs jo labākas iznāks biskvītformas. No izveidotās masas, jāsanāk 7-10 formām. 

Krēma pagatavošana:

Ņemam krējumu un sakuļam to ar krējumu. 

Tortes izveidošana:

  1. Jāpaņem plakans šķīvis un jāuzliek viena biskvītkūkas forma, ko cepām uz pannas. Uzliek virsū krēmu (krējums ar cukuru).
  2. Ņemam nākāmo biskvītkūkas formu un liekam virsū uz krēma un atkal jāliek krēms un pēc izvēles – vai augļi vai ievārījums. Kad visi biskvīti ir izlietoti, tad ar atlikušo krēmu apziež kūkas malas.

Torti var izrotāt ar sasmalcinātiem riekstiem. Virsū var uzlikt konservētus augļus. Vislabāk torti, uz pāris stundām atstāt ledusskapī, lai krēms iesūktos.