Maizītes ar banāniem un kanēli

Maiga, gaisīga mīkla, bagātīgs kanēļa aromāts, saldi banāni un glazūra… Tie ir tikai vārdi, ar kuriem ir grūti aprakstīt visas garšas sajūtas, kuras pārņem, baudot šo desertu. Jums noteikti jāizmēģina šīs maizītes kopā ar vakara tēju.
Šķiet, jau pati kanēļa smarža spēj uzlabot noskaņojumu! Šīs maizītes nebūs kauns likt pat svētku galdā. Mīlestība no pirmā kumosiņa garantēta!

SASTĀVDAĻAS:

 

  • kviešu milti – 420 g
  • piens – 260 ml
  • banāni – 2 gab.
  • sausais raugs – 11 g
  • sviests – 200 g
  • kanēlis – 1 ēdamkarote
  • cukurs – 100 g
  • valrieksti – 0,25 glāzes
  • pūdercukurs – 200 g
  • sāls – šķipsniņa
  • krustnagliņas – 0,25 tējkarotes
PAGATAVOŠANA:

Izkausēt 3 ēdamkarotes sviesta 230 ml piena, bet neuzvārīt. Pienam jābūt siltam. Iebērt pienā sauso raugu un atstāt uz 10 minūtēm. Tad pievienot ēdamkaroti cukura, šķipsniņu sāls un visu rūpīgi samaisīt.
Pievienot 150 g miltu, samaisīt. Vienu banānu samīcīt ar dakšiņu, pievienot masai. Lēnām pievienot pārējos miltus, vēlreiz samaisīt. Mīklai jābūt lipīgai.
Uz galda uzbērt mazliet miltu, izlikt mīklu. Apviļāt to miltos, tad likt bļodā, apklāt ar dvieli un likt siltā vietā uz stundu.
No mīklas izrullēt plānu taisnstūri.
Atlikušo sviestu izkausēt un apsmērēt ar to mīklu. Uzbērt sasmalcinātus riekstus, uzkaisīt kanēli un samaltas krustnagliņas, izlikt plānās šķēlītēs sagrieztu banānu.
Mīklu uzmanīgi satīt ruletē un sagriezt apmēram astoņās daļās. Cepamo formu iesmērēt ar sviestu, izlikt uz tā maizītes.
Cept 180 grādos 50 minūtes, līdz maizītes kļūst zeltainas.
Nelielā katliņā izkausēt 3 ēdamkarotes sviesta, pievienot 2 ēdamkarotes piena un pūdercukuru. Ja glazūra iznāk pārāk bieza, pievienot vēl nedaudz piena. Ar gatavo glazūru apsmērēt bulciņas.
LAI LABI GARŠO!