Lazanja ar malto gaļu un sēnēm

Pagatavošana:

 

  • Lazanjas plāksnes 500 g
  • Cūkas maltā gaļa 500 g
  • Šampinjoni 300 g         
  • Tomātu pasta 5 ēd.kar. 
  •  Olīveļļa 50 ml
  • Sīpoli 1 gab.
  • Ķiploki 4 gab.         
  • Parmezāns 100 g
  • Piens 500 ml
  • Sviests 100 g
  • Kviešu milti 50 g          
  • Muskatrieksts pēc garšas
  • Baziliks pēc garšas
  • Sāls pēc garšas
  • Melnie maltie pipari pēc garšas
Pagatavošana:

 

1.Notīriet sīpolus un ķiplokus, sasmalciniet tos. Tad apcepiet olīveļļā uz sakarsētas pannas līdz zeltainai  nokrāsai.

2.Nomazgājiet šampinjonus un sagrieziet kubiņos, tad pievienojiet sīpoliem uz pannas un pasautējiet 5-7 min .

3.Pēc tam uzlieciet uz pannas malto gaļu un sautējiet, periodiski apmaisot. Tad pievienojiet tomātu  pastu, baziliku, sāli, piparus, tad sautējiet pusstundu.

4.Kamēr sautējas pildījums, pagatavojiet Bešamela mērci: katliņā izkausējiet sviestu un samaisiet ar miltiem. Nedaudz apcepiet. Uzvāriet pienu kopā ar muskatriekstu, nedaudz atdzesējiet un tievā strūkliņā, pastāvīgi maisot, lejiet izkausētajā sviestā ar miltiem. Uzkarsējiet masu līdz vārīšanās temperatūrai un noņemiet no uguns. 

Pievienojiet sāli un piparus.

5.Cepamajā formā izklājiet lazanjas plāksnes, uzlieciet uz tām nedaudz pildījuma. Tad atkal uzklājiet plāksnes un pārlejiet ar mērci, tad atkal uzlieciet maltās gaļas kārtu un uzlejiet mērci. Visam pa virsu uzberiet rīvētu parmezānu.

6.Cepiet 180 grādu temperatūrā 40-45 min.