Lazanja ar malto gaļu un balto (Bešamela) mērci

SASTĀVDAĻAS:

  • liellopa maltā gaļa – 800 g
  • sīpoli – 1 – 2 gab.
  • burkāni – 2 gab.
  • selerija – 100 g
  • sāls
  • pipari
  • tomāti – 3 – 4 gab.
  • ķiploki – 3 daiviņas
  • lauru lapa
  • baziliks
  • olīveļļa
  • lazanjas plāksnes
    Bešamela mērcei:
  • piens – 1 litrs
  • milti – 100 g
  • sviests – 100 g
  • malts muskatrieksts
  • parmezāna siers – 250 g

PAGATAVOŠANA:
Smalki sagriezt sīpolus, burkānus, seleriju, ķiplokus un apcept olīveļļā.
Pēc 5 minūtēm pielikt malto gaļu un sautēt 10 minūtes.
Tad pievienot sasmalcinātus tomātus (var arī tomātu pastu), pielikt sāli, piparus un sautēt mērci 1,5 stundu.
Gatavot Bešamela mērci:
Pannā izkausēt sviestu (uz mazas uguns), Kolīdz sviests izkusis, pievienot miltus un maisīt, līdz nav kunkulīšu.
Pakāpeniski pieliet pienu, visu laiku intensīvi maisot, pielikt sāli un maltu muskatriekstu.
Cepamajā formā ieliet olīveļļu. Likt dažas karotes tomātu mērces, izsmērēt pa visu formu.
Tad izklāt lazanjas plāksnes. Atkal tomātu – gaļas mērci, pārbērt ar sieru. Tad pārliet Bešamela mērces kārtu. Atkārtot visu vēlreiz, līdz saliktas visas kārtas.
Kā pēdējo kārtu likt tomātu mērci un Bešamela mērci, pa virsu bagātīgi pārbērt ar sieru.
Pāri formai pārklāt foliju un likt cepeškrāsnī, kas uzkarsēta līdz 180 grādiem. Cept 30 minūtes.
Tad foliju noņemt un cept vēl 5 – 10 minūtes.
Ļaut lazanjai mazliet atdzist.
LAI LABI GARŠO!