Lasis ar spinātiem saldā krējuma mērcē

Lasis ar spinātiem saldā krējuma mērcē

SASTĀVDAĻAS:

  • lasis – 350 g
  • sāls
  • baltie pipari
  • viena citrona miziņa
  • citrona sula – 1 tējkarote

Mērcei:

  • sviests – 15 g
  • augu eļļa – 15 ml
  • spināti – 55 g
  • tomāti – 70 g
  • saldais krējums 20% – 200 ml
  • sāls
  • pesto mērce – 2 tējkarotes

LASI ARĪ ŠO: Kūpināts lasis ar krēmsieru

PAGATAVOŠANA:
Sagatavot visas sastāvdaļas. Lasi sagriezt steika lieluma gabalos.
Uzbērt sāli, baltos piparus, ierīvēt ar citrona miziņu un citrona sulu.
Likt cepeškrāsnī un cept 12 minūtes.
Pa to laiku gatavot mērci.
Uz pannas sviestā apcept spinātus, pielikt sagrieztus tomātus un pieliet saldo krējumu. Pielikt sāli un iemaisīt pesto mērci.
Gatavo mērci pārliet zivij, uzreiz pasniegt.
LAI LABI GARŠO!