Ķirbju krēmzupa ar kausēto sieru

Krēmzupas ir īstas vitamīnu bumbas, jo vienā piegājienā var apēst ļoti lielu dārzeņu daudzumu. Tās ļoti viegli un ātri var pagatavot un tās garšo vienkārši lieliski. Ķirbis, manuprāt, ir īstais rudens karalis un tieši tāpēc pagatavošu krēmzupu no viņa.

Sastāvdaļas:
  • Ūdens 600 ml
  • Ķirbis 800 g
  • Burkāni 4 gab.
  • Kartupeļi 6 gab.
  • Kausētais siers 200 g
  • Sāls pipari (pēc garšas)
  • Buljonete 1 gab.
  • Muskatrieksts (rīvēts, pēc garšas)
  • Čilli pipars (pēc garšas)
  • Ķirbju sēklas (pasniegšanai)
Pagatavošana:
  • Nomizo un sagriež dārzeņus.
  • Uzliek vārīties ūdeni un liek iekšā dārzeņus ar buljoneti. Vāra līdz dārzeņi paliek mīksti.
  • Gatavos dārzeņus sablenderē.
  • Iemaisa kausēto sieru, garšvielas un vēlreiz uzvāra.
  • Pasniedz zupu karstu, pievienojot klāt nedaudz ķirbju sēklu un zaļumu pēc izvēles.

Lai labi garšo!