Ķirbju bulciņas

Bulciņas sanāk garšīgas, mīkstas un saldas.

Sastāvdaļas:
  • Milti – 300g
  • Raugs – 1 tējk.
  • Cukurs – 100g
  • Ķirbis – 250g
  • Sāls – naža gals
  • Piens – 50ml
  • Sviests – 50g

Pildījumam:

  • Sviests – 100g
  • Cukurs – 2 ēd. kar.
Pagatavošana:

Ķirbi nomizo, sagriež kubiciņos un sautē līdz gatavs. Atdzesē līdz istabas temperatūrai, tad sablenderē. Ķirbju biezenim pievieno pienu(istabas temperatūrā), izkausētu sviestu, sāli, raugu. Samaisa. Pamazām iesijā miltus un veido mīklu. Miltus varbūt vajadzēs vairāk vai mazāk – jāskatās pēc mīklas konsistences, lai mīkla nelīp pie rokām. Mīklu pārklāj ar dvielīti un liek siltā vietā uz stundu, lai rūgst. Mīklai ir jāuzrūgst, lai ir divreiz vairāk. Uzrūgušo mīklu izmīca, paņem mazu gabaliņu (pēc formiņas lieluma) un izrullē pēc iespējas plānāk. Izrullēto mīklu apsmērē ar izkausētu sviestu un cukuru. Satin ruletītē. Ar nazi iegriež gareniski 3-4 vietās. Mīklu satin ”gliemezī” un liek formiņā ar iegriezumiem uz augšu. Var izmantot kēksiņu formas. To pašu izdara ar visu mīklu. Liek cepeškrāsnī, kas uzkarsēta līdz 180 grādiem un cep ap 35 minūtes. Gatavās bulciņas var apkaisīt ar pūdercukuru vai uzliet glazūru.