Kausētais siers ar šampinjoniem

Ja jūs brokastīs bieži ēdam maizi uz kuras smērējiet kausēto sieru, tad šī recepte ir tieši priekš jums.
Svarīgākais ir tas, ka pagatavošana ir ļoti vienkārša un tājā netiek izmantoti dažādi garšas pastiprinātāji, aromatizatori un konservanti, kuri ir pilnīgi visos veikalu produktos.

Sastāvdaļas:
  • 500 g biezpiens,
  • 200 g šampinjoni,
  • 2 olas,
  • 2 – 3 ēdamk. skābā krējuma,
  • 1 tējk. sāls,
  • 1 tējk. sodas,
  • zaļumi.
Pagatavošana:

Sajauciet kopā visas sastāvdaļas, izņemot sēnes un zaļumus. To visu sakuliet blenderī. Iegūto masu lej katlā, katlu liek ūdens peldē uz 15 minūtem, neaizmirstiet visu laiku maisīt.
Masai jākļūst viendabīgai, ja tā nav, tad to vēlreiz sakuļ blenderī.
Sagrieziet smalki šampinjonus un apcepiet tos eļļā. Var nedaudz pievienot sāli.
Tad pagatavotajai masai klāt pievieno sēnes, smalki sagrieztus zaļumus un nedaudz sāli.
Ielejiet siera masu burciņā, ļaujiet tai atdzist un ielieciet ledusskapī to uz 8 stundām.

Priekš pagatavošanas izmantojiet treknu mājas skābo krējumu, ja tāds nav pieejams, tad paņemiet 75 g sviesta. Kausēto sieru var ne tikai smērēt uz sviestmaizem, bet arī pievienot klāt dažādiem karstiem ēdieniem, piemēram, makaroniem.